Hírek

18 hajó a márciusi Téli Kupa fordulón

2013.03.10.

Szinte észrevétlenül, szervezett edzésekből nőtte ki magát az orfűi Téli Kupa, a Micro Magic hajóosztály novembertől áprilisig szervezett versenysorozata.

Sokan vannak, akik csak télen modellvitorláznak és még többen, akik télen is. A legnépszerűbb osztályban a Micro Magic hajóosztályban 67 regisztrált versenyhajó van és a többségükkel versenyeznek. Ma már nem meglepő, ha egy országos bajnokságon 40 körüli hajó indul és látható, hogy egy Téli Kupa forduló is tudja a 20 körüli hajót. Néhány éven belül azt is megérhetjük, hogy a ranglistához fogható rangja lesz a szezonon kívül rendezett hatfordulós versenysorozatnak.

Márciusban 18 versenyző jött el az orfűi OVE klubba. Voltak budapesti, siófoki, komlói, pécsi és persze orfűi versenyzők a mezőnyben. Kínosan hosszú halasztás után déltől háromig összesen hat futamot sikerült megrendezni a mérsékelt szélviszonyok között.

A versenyt – szinte természetesnek tekinthetően – ifj. Csóka László nyerte, megelőzve Székely Antalt és a bronzérmes Bodnár Imrét.

Az utolsó Téli Kupa forduló április 14-én lesz és ezzel a fordulóval zárul a sorozat.

További hírek