Hírek

A tél még nem, de a Téli Kupa már véget ért (frissítve)

2013.04.07.

Másodszor szervezte meg a Pécsi Ércbányász Modellező Klub és az Orfűi Vitorlás Egyesület novembertől áprilisig tartó versenysorozatát, a Téli Kupát.

Egész télen sikerült modellvitorlázni a Pécsi-tavon, öt fordulóból állt idén a Téli Kupa, melyet ebben a szezonban a Micro Magic hajóosztály számára rendeztek Orfűn. Szinte hihetetlen, de az áprilisi, utolsó forduló megrendezése volt csupán kétséges az időjárás miatt. A Pécsi-tó majdnem kilépett a mederből, az irányító stég víz alá került, deszkáit a tó déli partján gyűjtötték be a lelkes OVE klubtagok. Április 7-én, némi apadást követően a stég renoválással kezdődött a regatta, de ez sem akadályozta, hogy 11 erősszeles futamot rendezzenek a szervezők. A Téli Kupa utolsó fordulóján, egy nappal a Batta Kupa MM ranglistaverseny után 12 versenyző jelent meg az orfűi vitorlás klubban. Végre stabil, erős szélben vitorlázott az MM mezőny. A versenyt ifj. Csóka László (HUN 23) nyerte, Székely Antal (HUN 50) és Csonka András (HUN 82) előtt.

A Téli Kupa ebben a szezonban nagyon népszerű volt, hiszen novembertől áprilisig 21 versenyző járt rendszeresen Orfűre modellvitorlázni és már nem csak pécsiek vettek részt a kupasorozaton, jöttek Budapestről, Siófokról, Balatonföldvárról és Komlóról is. A versenysorozatot is ifj. Csóka László (HUN 23) nyerte Székely Antal (HUN 50) előtt, harmadik helyen idősebb Csóka László (HUN 22) végzett. A legeredményesebb vidéki versenyző az 5. helyet megszerző, siófoki Országh Tibor (HUN 777) lett.

Kapcsolódó cikk a sailing.hu internetes oldalon:

http://www.sailing.hu/erdekes/rcvitorlazas/most-kezdodik-a-tanc/488232

További hírek