Hírek

A Vízi Sportok Éve lesz 2013 Orfűn

2013.02.16.

Csaknem 30 vízhez kötődő és további 150 egyéb programmal várja Orfű a vendégeket 2013-ban, amelyet a Vízi Sportok Évének hirdettek meg a baranyai településen.

A vizes évadot május 4–5-én nyitják meg gazdag programmal.

A Budapest Boat Show díszvendégeként Orfű egy különleges kialakítású, jurta-standon népszerűsíti kínálatát a Budapesti Vásárközpontban február 14–17. között. Mint Horváth Viktória TDM-menedzser a megnyitó napján elmondta: a település szolgáltatói az Orfűi Turisztikai Egyesület TDM-szervezetével összefogva már 2012-ben célul tűzték ki, hogy 2013-ban az Orfű kínálta vízi sportokra hívják fel a figyelmet.

A Pécstől csupán 19 km-re fekvő Orfű fő vonzereje különleges tórendszere. Mindegyik tónak megvan a saját arculata és vendégköre.  A legnagyobb, a 72 hektáros Pécsi-tó horgászati, strandolási és sportolási lehetőségekkel várja a turistákat, amihez olyan létesítményekkel rendelkezik, mint az Orfűi Aquapark, az Aktív Víziturisztikai Központ és a Vitorlástelep. Az Orfűi-tavon a strandolók és a horgászok osztoznak, a Herman Ottó-tó hal- és madár-rezervátumként funkcionál, míg a Kovácsszénájai-tó elsősorban a horgászok örömére szolgál. 
Az idei év legnagyobb vizes programja a május 4–5-én megrendezésre kerülő Vízi Sport Évadnyitó és Orfűi Nyílt Nap, amelyet tókerülő felvonulással köszöntenek a helyi sportélet szereplői, szörfösök, vitorlások, kajak-kenusok, sárkányhajók, s a látogatók térítésmentesen kipróbálhatják a tavon használatos sporteszközöket. A programokat modellvitorlás túraverseny és a sárkányhajósok erőevező versenye színesíti. Idén július 27-én először hirdetik meg a Pécsi-tó Körbeúszás versenyt, amelyet 1800 és 4200 méteres távon lehet teljesíteni.
A Pécsi-tó szigetén és környékén több kisebb fejlesztést is terveznek 2013-ban. A tavaly átadott felnőtt fitneszpark mellé Kneipp-ösvényt építenek, nyílt kemencéző- és borgrácsozóhelyet létesítenek, míg a tavon balatoni hangulatú úszóstéget alakítanak ki csónakkölcsönzővel.

További hírek