Hírek

Balaton Boat !!!

2016.04.22.

A Balatoni Hajózási Zrt. 2016-ban már tizenhetedik alkalommal rendezi meg saját hajókiállítását, a 170. jubileumi rendezvénysorozat következő állomásaként.

A hajókiállítás sok szempontból egyedülálló Magyarországon:

Óriási a kiállítás területe több, mint 15 ezer négyzetméter a parton, és még ennél is több, 20 ezer négyzetméter a vízfelületen.

A rendezvénynek 2002. óta otthont adó lellei kikötő nem csak a BAHART, de a Balaton egyik legkorszerűbb kikötője.

Az idei évben közel 40 kiállító cég jelentkezett kiállításunkra, 25 hajót vízen ki is próbálhatnak az érdeklődők, 5 db hajót pedig parton mutatnak be a kiállítók.

A hajókon kívül több cég kínál hajómotorokat, hajózási kiegészítőket, hajófelszereléseket és egyéb vízisport-eszközöket, ruházati terméket, cipőt. Gasztro különlegességek, kézműves termékek, és egy környékbeli borászat is kínálja borait a kiállításra látogatóknak.

A bemutatott elektro-, motoros, - és vitorlás hajókat helyben, azonnal ki is lehet próbálni, ami nem kis látványosság, főleg, ha tudjuk, hogy szinte a teljes hazai kínálat megjelenik itt. A kiállított hajók között találkozhatunk sport-és túrahajókkal, valamint igazi látványosságnak számító Lagoon 39-es katamaránt is megtekinthetik a látogatók. A katamarán érdekessége az, hogy az Atlanti óceánról indult fel a Balatonra, több mint 70 zsilipen keresztül, 3 héten át hajózott, hogy végül Siófokon a Társaságunk vitorláskikötőjében egy óriásdaru segítségével ledaruzzák a Balatonra. Az idei kiállításnak számos egyéb különleges és színvonalas szereplője is lesz. Itt kerül bemutatásra a Dufour cég GL 382 típusú vitorlása, ami a 2016. évi amerikai hajóforgalmazók versenyében, a családi túrahajó kategóriájának győztese lett.

Lellén tekinthető meg egy újabb díjazott hajó, a Hanse 315-ös vitorlás, ami Európa legnagyobb hajókiállításán, a düsseldorfi Boat Shown osztályának győztes hajója lett.

Az elektrohajók kínálatában mindenképpen érdemes megemlítenünk a WIA 420-as elektromotoros hajót, ami Magyarország legnagyobb elektromos hajója és érdekessége még, hogy hazai tervezésű és gyártású hajóról van szó.

Hazai gyártású és fejlesztésű hajó-érdekesség még Szerednyei Béla színész ötlete és álma alapján kifejlesztett Speedy 40-es vitorlás, mely a kiállítás alatt szintén megtekinthető.

A környezettudatos szemlélet jegyében nagy örömünkre szolgál, hogy évről évre egyre több elektrohajót építő és forgalmazó cég mutatja be újdonságait. Idén összesen 6 elektrohajós kiállító 10 hajót mutat be a közönségnek

A motoros- és vitorláshajók megtekintése, kipróbálása után színvonalas kísérőrendezvényekkel is várjuk az idelátogatókat, koncertek (pl. Muri Enikő), táncbemutatók szórakoztatják az érdeklődőket. A kicsiknek gyermekműsorokkal (Kultkikötő), légvárral, arcfestéssel kedveskedünk.

Mindkét napon a Csongor nosztalgiahajóval kedvezményes sétahajózáson vehetnek részt a kikötőbe érkezők. A kiállítás és a parti programok a látogatóknak díjmentes!

A BALATON BOAT-tal egy időben kerül megrendezésre a BAHART Regatta amatőr vitorlásverseny sorozat első és második futama, melyre 80 hajót várunk, 400 fő versenyzővel.

Kellemes szórakozást és hasznos időtöltést kínálunk! Balatoni Hajózási Zrt.

További hírek