Hírek

Balaton Boat !!!

2016.04.22.

A Balatoni Hajózási Zrt. 2016-ban már tizenhetedik alkalommal rendezi meg saját hajókiállítását, a 170. jubileumi rendezvénysorozat következő állomásaként.

A hajókiállítás sok szempontból egyedülálló Magyarországon:

Óriási a kiállítás területe több, mint 15 ezer négyzetméter a parton, és még ennél is több, 20 ezer négyzetméter a vízfelületen.

A rendezvénynek 2002. óta otthont adó lellei kikötő nem csak a BAHART, de a Balaton egyik legkorszerűbb kikötője.

Az idei évben közel 40 kiállító cég jelentkezett kiállításunkra, 25 hajót vízen ki is próbálhatnak az érdeklődők, 5 db hajót pedig parton mutatnak be a kiállítók.

A hajókon kívül több cég kínál hajómotorokat, hajózási kiegészítőket, hajófelszereléseket és egyéb vízisport-eszközöket, ruházati terméket, cipőt. Gasztro különlegességek, kézműves termékek, és egy környékbeli borászat is kínálja borait a kiállításra látogatóknak.

A bemutatott elektro-, motoros, - és vitorlás hajókat helyben, azonnal ki is lehet próbálni, ami nem kis látványosság, főleg, ha tudjuk, hogy szinte a teljes hazai kínálat megjelenik itt. A kiállított hajók között találkozhatunk sport-és túrahajókkal, valamint igazi látványosságnak számító Lagoon 39-es katamaránt is megtekinthetik a látogatók. A katamarán érdekessége az, hogy az Atlanti óceánról indult fel a Balatonra, több mint 70 zsilipen keresztül, 3 héten át hajózott, hogy végül Siófokon a Társaságunk vitorláskikötőjében egy óriásdaru segítségével ledaruzzák a Balatonra. Az idei kiállításnak számos egyéb különleges és színvonalas szereplője is lesz. Itt kerül bemutatásra a Dufour cég GL 382 típusú vitorlása, ami a 2016. évi amerikai hajóforgalmazók versenyében, a családi túrahajó kategóriájának győztese lett.

Lellén tekinthető meg egy újabb díjazott hajó, a Hanse 315-ös vitorlás, ami Európa legnagyobb hajókiállításán, a düsseldorfi Boat Shown osztályának győztes hajója lett.

Az elektrohajók kínálatában mindenképpen érdemes megemlítenünk a WIA 420-as elektromotoros hajót, ami Magyarország legnagyobb elektromos hajója és érdekessége még, hogy hazai tervezésű és gyártású hajóról van szó.

Hazai gyártású és fejlesztésű hajó-érdekesség még Szerednyei Béla színész ötlete és álma alapján kifejlesztett Speedy 40-es vitorlás, mely a kiállítás alatt szintén megtekinthető.

A környezettudatos szemlélet jegyében nagy örömünkre szolgál, hogy évről évre egyre több elektrohajót építő és forgalmazó cég mutatja be újdonságait. Idén összesen 6 elektrohajós kiállító 10 hajót mutat be a közönségnek

A motoros- és vitorláshajók megtekintése, kipróbálása után színvonalas kísérőrendezvényekkel is várjuk az idelátogatókat, koncertek (pl. Muri Enikő), táncbemutatók szórakoztatják az érdeklődőket. A kicsiknek gyermekműsorokkal (Kultkikötő), légvárral, arcfestéssel kedveskedünk.

Mindkét napon a Csongor nosztalgiahajóval kedvezményes sétahajózáson vehetnek részt a kikötőbe érkezők. A kiállítás és a parti programok a látogatóknak díjmentes!

A BALATON BOAT-tal egy időben kerül megrendezésre a BAHART Regatta amatőr vitorlásverseny sorozat első és második futama, melyre 80 hajót várunk, 400 fő versenyzővel.

Kellemes szórakozást és hasznos időtöltést kínálunk! Balatoni Hajózási Zrt.

További hírek

Videók

Versenynaptár

Fad Dombori
2018.09.22-23. Fad Dombori
RG OB
2018.10.06-07. Velence
Hungarian IOM Open
2018.10.20-21. Orfű Pécsi tó
MM Nyílt Baranya Bajnokság
2018.10.22. Orfű Pécsi tó
Dér Kupa MM Ranglista Verseny
2018.11.03.
Téli Kupa 2017-18. I. forduló
2018.11.11. Orfű Pécsi tó

Archívum