Hírek

BritPop a Kantunok között!

2016.05.16.

Élénk északi szélben, a sukorói evezőspálya szomszédságában rendezte a Dunamenti Energia Modellező Klub a Tóth István Emlékverseny második napján az egyméteres hajóosztály regattáját.

A szélviszonyok sokszor B vitorlát igényeltek volna, de a flotta jelentős része kitartott az A vitorla mellett, tesztelve a szélsőséges beállításokat. A mezőny elején senki nem kockáztatta a vitorlacserét, így megválaszolatlan kérdés maradt, hogy az élesebb, ám lassabb krajc és a stabil hátszél milyen eredményt produkált volna.

A 21 hajót számláló mezőnyben 7 Kantun, egy BritPop, egy Topiko és egy Selkis csatázott a dobogós helyezésekért. Ezek a hajók világviszonylatban is az IOM osztály csúcsát képviselik. A versenyen bíráskodó Beliczay Péter úgy fogalmazott, hogy az IOM a modellvitorlázás olimpiai osztálya és ez olyan szempontból is igaz, hogy az egyéteresek között van a legélesebb küzdelem hazai viszonylatban is.

Pörgős versenyrendezéssel 11 futamot sikerült lebonyolítani. A versenyt ifj. Csóka László (Kantun – Csóka Sails) meggyőző fölénnyel, 8 futamgyőzelemmel nyerte Garay György (Kantun – Jelacic Sailing) előtt. Harmadik helyen Horváth Zsolt (BritPop – BG Sails) végzett, akinek még sikerült maga mögé utasítania 5 Kantunk, egy Topkot és egy Selkist.

Képek: Kunvári Sándor

 

 

Eredmények: http://modellvitorlazas.hu/eredmenyek/

További hírek