Hírek

Csattanós lett a vége!

2016.04.17.

Nyilván mindenkinek feltűnt, hogy közel egy hete, naponta tudósítunk a Pichlingersee Regattáról az egyik legnagyobb európai modellvitorlás versenyről.

Az osztrákok Linz melletti versenye méltán vívott ki jelentős nemzetközi rangot a modellvitorlás sportban. 21 éve rendezik meg az immár 8 napos versenyt. Idén 9 országból közel 120 versenyző állt rajthoz négy hajóosztályban. A regatta, a többtestűek versenyével indult, majd a Tenrate (F5-10) osztállyal folytatódott. Csütörtökön és pénteken volt a legnépesebb mezőnyű egyméteres osztály (F5-E/IOM) és a hétvégén az un. királykategória a Marblehead (F5-M).

A versenyen 13 magyar versenyző állt rajthoz, közülük ifj. Csóka László és Országh Tibor végigversenyezték az egytestű osztályok mind a hat versenynapját. A legtöbb hazai versenyző az egyméteres hajók versenyében volt érdekelt.

A mai versenynap óriási eredményt hozott, ifj. Csóka László nulla azaz nulla ponttal megnyerte a Marblehead osztály Európa Kupa fordulót, 21.1 ponttal megelőzve a második helyre rangsorolt cseh versenyzőt Pavel Novotny-t. Harmadik helyen az olasz Morin Massimo végzett 25 ponttal.

Az M osztályban ma 5 futamot rendeztek, élénk olykor erős szélben. A két versenynap 11 futamra adott lehetőséget, amit a magyar versenyzőnek sikerült a legjobban kihasználnia.

Eredmények: http://modellvitorlazas.hu/eredmenyek/

 

Kapcsolódó cikkek:

http://modellvitorlazas.hu/hirek/tudositas-a-pichlingersee-regatta-esemenyeirol-1/

http://modellvitorlazas.hu/hirek/pichling-f5-10-elso-nap/

http://modellvitorlazas.hu/hirek/pichling-f5-10-masodik-nap/

http://modellvitorlazas.hu/hirek/nagy-nemzetkozi-mezony-a-pichlingersee-n/

http://modellvitorlazas.hu/hirek/nemzetkozi-dobogo-magyar-bronzermessel/

http://modellvitorlazas.hu/hirek/az-f5-m-is-jol-kezdodik-a-pichlingen/

Galéria: http://compassmagazin.hu/galeria/

 

 

További hírek