Hírek

Csóka László ezüstérmes, Qunxing Gong a világbajnok!

2017.05.05.

Az egyetemes magyar rádió-távirányítású modellvitorlázás történetének legjobb eredményét érte el az orfűi VB-n ifj. Csóka László, aki a TenRater osztály világbajnokságának második helyén végzett.

A 10-es osztály utolsó versenynapján mindössze egy futamot sikerült megrendezni, mielőtt megérkezett Orfűre a vihar. Az erős szél és az eső nem okozott volna problémát, de a villámlás kifejezetten rossz hatással lehet a vízparton távirányítóval sétáló modellvitorlázóra.

Sajnos a rövid versenynap nem adott lehetőséget Csóka Lászlónak, hogy ledolgozza minimális hátrányát a versenyben vezető kínai Qunxing Gong modellvitorlázóval szemben, így az élen nem történt változás. A TenRater osztály világbajnoka Qunxing Gong lett, akit ennek alkalmából társai „megfürdettek” a Pécsi-tóban. Csóka eredménye így is óriási, hiszen mióta távirányítóval irányítják a modellvitorlásokat, magyar versenyző nem tudott dobogóra lépni világbajnokságon. Az ezüstérem, a fiatal pécsi versenyző legjobb eredménye, amin még május 14-ig akár javíthat is, hiszen további két hajóosztály világbajnoksága lesz még Orfűn. A dobogó harmadik fokára az ukrán Timur Kishubaiev állhatott fel, aki hazája legerősebb versenyzőjének számít. A magyar csapat tagjai közül Forrai Csaba 8., Kiss Miklós 11., Schulek János 19., míg Országh Tibor a 26. helyen zárta a VB-t, az F5-10 osztályban.

A juniorok között a kínai Zhicheng Jin nyert a fehérorosz Misiakov Zahar és a bronzérmes szintén kínai Yyujie Wang előtt.

Vasárnap közel 80 versenyzővel kezdődik a legnépszerűbb osztály, az egyméteres világbajnoksága, melyben a legtöbb magyar versenyző érintett. Holnap, szombaton pihenőnap lesz a VB-n, de ez nem azt jelenti, hogy modellvitorlázás nélkül maradunk, hiszen 13 órakor rajtol a tradicionális Tókerülő verseny, a Pécsi-tó Kékszalagja.

Eredmények: http://www.compassmagazin.hu/file/Modellez%C5%91%20ki%C3%ADr%C3%A1sok/2017/F5VB/Results/NAVIGA_2017_WC_F5-10_Results.pdf

Képek: http://www.compassmagazin.hu/galeria/xix-naviga-rc-sailing-wc-3-nap-397/

Napi film: https://www.youtube.com/watch?v=wm4NSj8t6wo

 

 

 

További hírek