Hírek

Csóka már a teltházas világbajnokságra készül!

2017.04.10.

11 nemzet, 78 versenyzője jelezte részvételi szándékát az Orfűn, május 1-14. napjain megrendezésre kerülő XIX. Naviga RC Sailing WC modellvitorlás világbajnokság szervezőinek.

Tekintve, hogy egy hajóosztályban legfeljebb 80 hajó indulhat, így túlzás nélkül nevezhetjük teltházasnak a Pécsi-tóra kiírt VB-t.

Nem csak a nevezők voltak aktívak, de a legeredményesebb modellvitorlázónk ifj. Csóka László sem pihent az elmúlt héten. A világbajnokság legfontosabb felkészülési versenyének számító linzi Pichlingersee Regattán két első és egy második helyezéssel igazolta, hogy nem alaptalanok azok a várakozások, melyek magyar világbajnoki esélyeket latolgatnak. A 8 napos linzi versenyen szinte a teljes VB mezőny megjelent, csupán a Kínaiak, a Fehéroroszok és az Orosz csapat tagjai hiányoztak. Csóka, erős mezőnyben, többségében élénk szélviszonyok mellett nyerte a TenRater és a Marblehead osztályokat, míg az egyméteres osztály győzelme az utolsó futamon csúszott el és hullott a cseh Pavel Novotny ölébe.

Általánosságban elmondható, hogy a linzi vitorlás héten jól szerepeltek a magyar versenyzők, válogatottaink minden hajóosztályban a mezőny első harmadában végeztek. Az erőviszonyokat a Kínaiak versenyzése tudja átrajzolni, mivel náluk jelentős hagyományai vannak a modellvitorlás sportnak és szinte bizonyosan a legerősebb válogatottal rendelkeznek. A kínai válogatott 9 versenyzővel érkezik Orfűre és lesz olyan vitorlázó közöttük, aki több mint 10.000 kilométert utazik, míg a Pécsi-tó partjára ér.

További hírek