Hírek

Elment Beliczay Péter is.

2020.01.25.

Emlékedet megőrizzük.

 

Nemrég tizenkilenc augusztusában, szomorú szívvel kellett búcsúznunk Lendvai Gábortól és most körülbelül öt hónappal később ismét búcsúznunk kell egy modellvitorázótól. Tudtuk súlyos betegséggel küzd, mégis reményt adtak a kezelésekre adott kedvező reakciók. Tegnap 2020.01.24-én azonban szervezete feladta a harcot.

Beló mint nagyvitorlázó versenyző fedezte fel magának a modellvitorlázást. Vásárolt egy Azeton tipusú IOM hajót amellyel az első versenyét 2005-ben Orfűn a Pécsi tó Kupán küzdötte végig. A sors fintora, fogy az utolsó egyméteres versenyét szintén ezen a helyszínen 2018. októberében futotta.

2005. és 2018. között sokat tett a magyar rádióirányítású vitorlás hajómodellezésért.

  • Az egyméteres hajóosztály népszerűségét nagymértékben emelte. Erre jó példa, hogy a 2005-évi orfűi versenyen Péterrel együtt heten vettek részt, míg 2018-ban 21-en. Ez a növekedés első sorban neki köszönhető.
  • Felismerte, hogy a horvát modellezők versenyei magas színvonalukkal, jó terepe lehet a fejlődésnek és elsőnek utazott ki, példát mutatva Horvátországba, hogy az ottani versenyeken fejlődhessen.
  • Felfedezte a Micro Magic hajóosztályban rejlő lehetőségeket, ennek népszerűsítésével sok új modellvitorlázóval növelte kedvenc sportágunk táborát.
  • Sok versenyt rendezett, köztük több világversenyt is. A NAVIGA VB-t 2009-ben és az MM EB-t 2010-ben.

 

Beló, köszönjük amit a modellvitorlázásért tettél, emlékedet megőrizzük, és kívánjuk, hogy nyugodj békében.

Csóka László

További hírek