Hírek

Évadnyitás, 2013-tól Orfűn is!

2013.05.01.

Az idei esztendő, az Orfűi Vízi Sportok Éve és ebből az alkalomból, hagyományteremtő szándékkal Évadnyitó rendezvény keretében indul a tavon sportolók szezonja május első hétvégéjén.

Orfűn, elsősorban a Pécsi-tavon lehet a vízi sportoknak hódolni, ez a legnagyobb tó, melyen három vízi sport bázis is található. Délről észak felé haladva, a keleti parton van a kajak-kenu sporttelep, vele majdnem szemben a sárkányhajósok. A tó közepén, a nyugati parton áll a vitorlázók klubja. Az orfűi vitorlás klub három szakágnak ad otthont, a vitorlázók, a szörfösök és a modellvitorlázók baranyai központja a nemrégiben felújított sporttelep.

Az Évadnyitó rendezvényen szinte minden vízi sporteszköz birtokba veszi a tavat, versenyek, felvonulás, vetélkedők és bemutatók színesítik a programot.

Pénteken egyméteres modellvitorlás verseny lesz, majd eredményhirdetés és parti a Kemencés Udvarban. Szombaton délelőtt tókoszorúzással színesített évadnyitó ceremónia helyszíne lesz az OVE klub, majd délben rajtol a III. Tókerülő. Délután kajak-kenu és sárkányhajó versenyek lesznek. Koraeste vacsora és vitorlás szakmai programok zárják a szombati napot. Vasárnap Micro Magic ranglistaverseny és Orfűi Nyílt Nap tölti meg tartalommal a rendezvény zárónapját.

További hírek