Hírek

F5-E OB Ölbő.

2020.09.13.

Gyenge forgolódó szél volt a jellemző.

 
2020.09.12-13.
 
A nulladik napra érkező versenyzők már péntek este megalapozták a türelmet és a jókedvet, a Forrai Csaba által készített virslis,kolbászos lecsóval, ill. Moncsi almás pitéjével és Gergely Andris sütijével.
 
A versenyre történő beléptetés teljesen hivatalossá tette Forró Boti beléptető kapuja - mint a nagyoknál.
 
Szombat reggel sajnos kiderült,hogy a türelemre tényleg szükség lesz mivel verseny kezdési időpontjára teljesen elfogyott a szél.Tizenegy óra körül kezdett lengedezni valami, aztán fokozatosan "erősödött" mondhatnánk - fújta valami a hajókat. A forgolódó szél és a szélcsatornák amik azt eredményezték,hogy 3-5 méteren belül máshogy és más irányból fújt a szél próbára tették a versenyzőket.
A napot a rendezők által biztosított vacsi, és Lenke mézes zserbója tette még színesebbé.
 
A rendezvény másnapján vasárnap, mint már az több idei kétnapos versenyen megtörtént, teljes szélcsend fogadta a társaságot. A "szünet" alkalmat adott Cilike túros piskótájának kóstolására is.
Ezen a napon is egy jó félórával később indult az első futam. Egy kicsivel erősebb szél jött mint a szombaton , de sajnos a szélírányok ugyanolyanok voltak mint az előző napon. Aztán csoda történ. Tizenegy óra körül megerősödött a szél, a forgolódás megmarad és igen érdekes futamok zajlottak. Nem volt veszélyben a "B" rigg cseréje. Aztán ahogy érkezett úgy 13,00 körül el is állt, beállt a teljes szélcsend. Főbíró úr végett vetett a 2020-as Országos bajnokságnak.
 
A 20 fős mezőny 13 futamot teljesített . Ha azt vesszük,hogy mindez A-B csoportokban ez azt jelenti, hogy a két nap alatt összesen 26 futam teljesült.
 
A 2020-as F5-E hajóosztály dobogósai: 
I. Forró Krisztián - DEMK - Százhalombatta
II. Forrai Csaba - DEMK - Százhalombatta
III. Székely Antal - PÉMK - Pécs
 
Ui.: köszönet a lányoknak a sütikért!
Eredics Pistának és csapatának köszönet a rendezésért és a lehetőségért!
Megj.: nagyon csendes verseny volt , úgy látszik mindenki bújta a szabálykönyvet mielőtt elindult volna.
Részletes eredmény : http://modellvitorlazas.hu/eredmenyek/ oldalon
 
Kunvári Sándor

További hírek