Hírek

Jól sikerült felkészülés a fiumei versenyre

2016.03.06.

A nap során változó intenzitású gyenge déli, esetenként délnyugati, nyugati szél fújt. Az időjárás előjelzések szerint Fiumében is hasonló erősségű szélre lehet számítani.

Jól sikerült felkészülés a fiumei versenyre.

Ma március hatodikán tizenketten gyűltünk össze a Pécsi tó partján az OVE telepén, hogy a következő hétvégi IOM versenyen Fiumében a lehető legjobban szerepelhessünk.

Ezen a napon szerettük volna, ha sikerül elkészíteni a 2017. évi NAVIGA VB. plakáthoz szükséges fotót. Ez sajnos a bágyadt fényviszonyok miatt nem lett megfelelő.

Az edzés versenyszerű körülmények között zajlott, tizenegy fő részvételével, mivel Kekecs Peti, sajnos nem indulhatott az előző napon összejött keelcsavar kiszakadása miatt. Ennek ellenére eljött, és felajánlotta a verseny levezetését, mindenki örömére.

A nap során változó intenzitású gyenge déli, esetenként délnyugati, nyugati szél fújt. Az időjárás előjelzések szerint Fiumében is hasonló erősségű szélre lehet számítani, így ez az edzőverseny remélhetőleg segített az utolsó beállításoknál, vagy az új hajókkal rendelkezőknek a sporteszközük minél jobb kiismeréséhez.

Kiss Miklós Liluja is jól vizsgázott, pedig az elején rádióadó probléma hátráltatta a hajó gyors futását, végül a csere rádióvam mégis elcsípte a harmadik helyet. Az élen végző ifj. Csóka a verseny előtti este cserélte le az RMG 280D típusú vitorlaszervóját EF típusra amivel a vitorla mozgatása észrevehetően gyorsult és hiba nélkül működött. Székely Antal Tonikumjával magabiztosan versenyezve szerezte meg a második helyet.

Sajnos Dr Bodnár Imre nem lehetett jelen az eseményen, de remélem jól érezte magát a hegyekben és jó eredményt ér el a Horvát versenyen annak ellenére, hogy hajója pihenőt kapott a mai napon!

További hírek

Videók

Versenynaptár

Fad Dombori
2018.09.22-23. Fad Dombori
RG OB
2018.10.06-07. Velence
Hungarian IOM Open
2018.10.20-21. Orfű Pécsi tó
MM Nyílt Baranya Bajnokság
2018.10.22. Orfű Pécsi tó
Dér Kupa MM Ranglista Verseny
2018.11.03.
Téli Kupa 2017-18. I. forduló
2018.11.11. Orfű Pécsi tó

Archívum