Hírek

Látványosságot viszünk a vitorlázásba

2015.08.26.

Idén negyedik alkalommal kapott meghívást a Magyar Modellező Szövetség vitorlás hajó szakága, hogy modellvitorlás versenyt szervezzen a Balatonon, egy nagyhajós verseny időpontjában és alkalmából.

Első ízben a lellei Orvos Kupa programját színesítette modellvitorlás regatta, méghozzá nem is akármilyen. Nagy szélben, nagy hullámokon folyt a verseny, melyet a Micro Magic skipperek a BLYC homokos strandjáról irányítottak, térdig állva a hűsítő Balatonban.

A balatonlellei sikeres rendezés után, a Magyar Vitorlás Szövetség meghívására Balatonfüreden, a Kékszalag kísérőprogramjaként vonultak fel a modellvitorlázók a Tagore sétány előtti vízterületre, IOM osztályú hajóikkal. Óriási siker volt mind a nézők, mind a modellvitorlázók körében a rendhagyó regatta. Nem lehetetlen, hogy hagyományt teremtett az MVSZ meghívása és a jövőben mindig lesz modellvitorlás Kékszalag.

Néhány héttel később az Ügyvéd Kupa látta vendégül a modellvitorlázókat. Ennek a meghívásnak már történelme van, hiszen évek óta ez a nagyhajós verseny ad teret az F5-10 osztály bajnokságának. Az Ügyvéd Kupán, Balatonvilágoson a Club Aliga kikötőjében két napon keresztül versenyeztek az RC vitorlázók épp úgy, mint a nagyhajósok.

A legfrissebb meghívás a Bahart-tól érkezett, mégpedig az évadzáró Bahart Regatta forduló apropóján. Fonyódon a Micro Magic hajóosztály 18 versenyzője tartott látványos bemutató versenyt a közelmúltban felújított fövenyes strandon.

Idén versenydömping volt a Balatonon pláne, ha hozzávesszük, hogy túl vagyunk egy sikeres balatonszemesi Micro Magic Clinic-en, ami egy rendhagyó, készségfejlesztő programnak bizonyult.

A szezon hátralévő részében ugyan nem a Balatonon lesznek a modellvitorlás regatták, de akad majd belőlük szép számmal. MM, E és IOM bajnokság, M és RG65 bajnokság vagy a népszerű Baranya Bajnokság, hogy a soron következő orfűi Vitorlás Napokról ne is beszéljünk.

További hírek