Hírek

Micro Magic Extreme Sailing Series

2014.11.06.

Négy éve egy vadnak tűnő ötlettől vezérelve útjára indult az első hazai modellvitorlás versenysorozat, melynek extrémitását a neve is jelzi. A Téli Kupa novembertől áprilisig tart és minden hónap második vasárnapján van egy fordulója.

A versenysorozat házigazdája Orfű, a Pécsi-tavon található OVE klub, a helyi vitorlás egyesület. A sorozat szervezője a Pécsi Ércbányász Modellező Klub, melynek tagjai között sokan hódolnak a modellvitorlázásnak és talán túlzás nélkül mondható, hogy a pécsi a legnagyobb létszámú Micro Magic flotta.

A téli versenyt a Micro Magic hajóosztállyal bonyolítják a szervezők, ami a modellvitorlázás belépő hajóosztálya, tulajdonképpen a modellvitorlázás osztályhajója. Az 55 centiméteres one design hajó kifogástalan sporteszköz ahhoz, hogy bármely érdeklődő kipróbálja a modellvitorlázást, bekapcsolódjon a modellvitorlázás vérkeringésébe. A Micro Magic jelenleg a legegységesebb itthon bevezetett modellvitorlás hajóosztály, ahol a versenyzés teljesen egyforma, kötött szabályok szerint épített hajókkal folyik. A versenysorozat részben ennek az értéknek a megőrzését hivatott szolgálni, részben pedig toborzó jellegű, flottabővítő szerepe van. A hagyományos vitorlás szezonon kívül eső regatta alkalmat ad, hogy az érdeklődők megtekintsék, kipróbálják a modellvitorlázást, megtapasztalják, hogy nem csak a sízés lehet kifogástalan kiegészítő sportja a nyári vitorlázásnak.

November 9-én kezdetét veszi az immáron négy éves sorozat, délelőtt 11 órakor rajtol a mezőny a Pécsi-tó nyugati oldalán lévő vitorlás klub előtti vízterületen.

Versenykiírás

További hírek