Hírek

Nagy nemzetközi mezőny a Pichlingersee-n!

2016.04.15.

Hét ország 54 versenyzője állt rajthoz.

Csütörtökön az egyméteres hajók versenyével folytatódott a Pichlingersee Regatta a Linz melletti modellvitorlás bázison.

Népes nemzetközi mezőny nevezett a versenyre, hét ország 54 versenyzője állt rajthoz, ami a modellvitorlázás legnépszerűbb hajóosztályában is jelentősnek mondható. Talán nem véletlen, hogy az osztrákok legnagyobb versenye ilyen népszerű, idén 21. alkalommal rendezik meg a 8 napos regattát, melyet 4 hajóosztály számára írnak ki.

A versenyre 12 magyar modellvitorlázó nevezett, ami szintén dicséretes számnak tekinthető. Csütörtökön az osztrák szervezők 6 futamot rendeztek, három csoportban, MMS rendszerben. Az olykor esővel tarkított nap során végig stabil élénk szél fújt, néha az A és B vitorla közötti határt átlépve. Az első nap után a versenyt Manfred Wolfinger hazai versenyző vezeti a lipcsei Jens Amendát megelőzve. Harmadik helyen a cseh Pavel Novotny áll. A legjobb magyar versenyző az 5. helyen álló ifj. Csóka László, őt a magyarok sorrendjében Bodnár Imre követi, aki a 8. helyen áll. A 11. helyen holtverseny alakult ki Horváth Zsolt és Székely Antal között, aki mindössze két ponttal vannak lemaradva az előttük álló ukrán versenyzőtől. Ígéretes és folyamatosan javuló teljesítményt produkált Országh Tibor, aki jelenleg a 20. helyen áll, ugyanakkor az utolsó 6. futamban győzni tudott.

Forrás: Compass magazin 

További hírek