Hírek

Nemzetközi dobogó magyar bronzérmessel

2016.04.15.

Több hazai versenyző is javítani tudott az első napi eredményén.

A nagy nemzetközi mezőnyben négy Magyar verekedte be magát az első tízbe a Pichlingersee Nemzetközi Regatta F5-E versenyén.

A mai napon a szél az előző napi irányához képest éppen ellenkezőleg fújt, a 7. futam A és B csoportja viszonylag simán teljesítette a távot, majd a C csoport két sikertelen rajt után, amely a szél gyengesége, valamint az irányának megváltozásának volt köszönhető, három órás halasztás után vitorlázta végig a pályát, az előző napi irányba fordult szélben. Ezután már csak egy futamot tudtak rendezni. Sajnos a tó a szélfordulás miatt behinarasodot, ami sokaknak okozott nem kis bosszúságot.

Több hazai versenyző is javítani tudott az első napi eredményén, legtöbbet Forrai Csaba ugrott előre, mivel a mai két első helyével a 16. helyről a 7. helyre lépett. Legjobban azonban a két helyet előre ugró ifj. Csóka László eredményének örülhettünk, aki így felállhatott a dobogó harmadik fokára. Kiemelném még Székely Antal mai első helyezését csoportjában. Ezzel Ő is bekerült az első tízbe.

Ez a verseny igazolta a munkát, és az egyre jobb eredmények alapján kimondható, hogy jelentősen előrelépett a Magyar RC vitorlázás.

A nagy létszámú versenyt kihasználva sikerült kiosztani a nemrég elkészült 2017-ben Orfűn rendezendő VB promóciós kiadványait és ezzel meghívni a jelenlévő nemzetek versenyzőit.

Beszámolhatok még egy sikerről, ugyanis Cilike is nagy sikert aratott modellezőkről készített portréival, melyeket egy rögtönzött kiállításon mutatott be.

Holnap indul a szintén két naposra tervezett verseny az F5-M osztály részére. Két napon át drukkolhatunk ismét a hat Magyar versenyzőnek, aki részt vesz majd a futamokon.

Forrás: Compass magazin 

További hírek