Hírek

Téli Kupa II. forduló beszámoló

2013.12.13.

Ahogy a verseny színhelyéhez közeledtünk, Orfűn elhaladtunk a kis tó mellett, és észrevettük, hogy a teljes felületét jég borítja.

Megijedve reménykedtünk, hogy a verseny színhelyén nem lesz jég és szerencsére nem is volt.

Ezen a szép napsütéses, decemberi napon tizennégyen gyűltünk össze egy jó kis versenyzésre. Néhány pécsi versenyző hiányzott ugyan, de ide utaztak négyen Siófokról, ketten Százhalombattáról és Miki Budapestről.

Gyönyörű napsütéses időben sokáig néztük az ablakon keresztül a tükörsima vízfelületet, ami sehogyan sem akart fodrozódni. Előkerültek a pogácsák és sütik és kellemes hangulatban folyt a beszélgetés. Megbeszéltük a 14-es versenynaptárt, de a szél csak nem jött.

Varga Józsi már nem bírt magával és kiment úsztatni, mi csak mosolyogtunk. A ki MM hajó azonban, ha nem is gyorsan, de haladt.

Azonnal kimentünk és elkezdtük a startokat. Háromig három futam fért bele az időbe Nem sok, de mégis valami, nem kellett úgy hazamenni, hogy még be sem nedvesítettük a hajókat. Az eredményből persze nem szabad túl sok következtetést levonni, mivel a kevés start nem ad ehhez kellő alapot, ennek ellenére érdekes végeredmény született, mivel az élen végzők stabilan jól teljesítetek ilyen minimális szélerősség mellett.

 

További hírek