Hírek

Téli Kupa: sikersztori!

2013.10.26.

Néha kritizálnak bennünket, hogy aránytalanul sokat foglalkozunk modellvitorlázással. Persze csupán a szezonon kívüli időszakban igaz a Compass szerkesztési elveire, hogy nyomatékosan igyekszik népszerűsíteni az rc vitorlázást.

A Compass több aloldalt üzemeltet, ezek közé tartozik a modellvitorlazas.hu és a tokerulo.hu is, melyek modellvitorlázással foglalkoznak. Igyekszünk minden szinten, rendezvényeken, online és print felületeken valamint hírlevelekben ösztönözni a vitorlázókat, hogy próbálják ki az rc vitorlázást, csatlakozzanak a modellvitorlázók dinamikusan bővülő táborához.

Az elmúlt öt év tapasztalataiból azt szűrhetjük le, hogy a modellvitorlázás a vitorlás szezonon kívüli időszakban népszerű igazán. A modellvitorlázók egy része csak modellvitorlás hajóosztályokban indul versenyeken, ők szinte a teljes évadban hódolnak a szenvedélyüknek. A mezőnyök bővülésének kulcsa elsősorban a dingi és nagyhajós osztályokból szezonon kívül érkezők csatlakozásában rejlik. Érthető módon a modellvitorlázás legerősebb hónapjai a március, április és az október, november, ekkor lehet a legnagyobb mezőnyben modellvitorlázni.

Három évvel ezelőtt született meg a gondolat, hogy novembertől áprilisig, gyakorlatilag edzés gyanánt legyenek szervezett versenyek. Ahogy telt az idő, kialakult egy működő rendszer, aminek a neve Téli Kupa lett. A helyszín, az egyik legideálisabb modellvitorlás bázis Orfű, ezen belül is a Pécsi-tó. Egyszerű szabályok mentén szerveződött a sorozat, a hajóosztály Micro Magic, az időpont, minden hónap második vasárnapja, a rajt mindig 11 óra. A II. Téli Kupa versenysorozaton 21 versenyző vett részt, a sorozatot ifj. Csóka László nyerte.

November 10-én kezdetét veszi a III. Téli Kupa, ami feltehetően még sikeresebb lesz, mint a két korábbi sorozat. A 2013-14-es évadban is 6 fordulóból áll a kupasorozat, ami a téli vitorlázás egyik ékes példája.

 

Fordulók:

2013. november 10.

2013. december 8.

2014. január 12.

2014. február 9.

2014. március 9.

2014. április 13.

További hírek