Hírek

Tóth István Emlékverseny 2019.

2019.06.10.

Ha Pünkösd, akkor Tóth István Regatta.

Tóth István Emlékverseny 2019.
 
Ha Pünkösd, akkor Tóth István Regatta. Idén ismét Agárdon a VVSI területén rendezte a Dunamenti Energia Modellező Klub a háromnapos versenyt. 
Szombaton, az első napon az F5-M osztályú hajók futamai követték egymást a jó szélben. Az első futamokat még a legnagyobb méretű „A” vitorlákkal futották a hajók. A nap során azonban erősödött a szél sebessége, megjelentek a tarajos hullámok és a versenyzők a kisebb méretű „B” vitorlákat szerelték fel, melyeket a verseny végéig fenn is hagytak. Ezen a napon az aránylag erős szélben, ami ritkán adatik meg hazai versenyeken, tizenkét futam során mérte össze tudását a hét versenyző.
Másnap vasárnap gyenge forgolódó szélben húsz versenyző, két csoportban versenyezve próbált minél jobb eredményt elérni a hét futam során. Ez az esemény jó lehetőséget biztosított a felkészülésre, a rövid időn belül, a Lengyel VB-re elutazó F5-E válogatottnak. Ebben a hajóosztályban örömmel üdvözölhettük olyan versenyzőket, akikkel már régen találkoztunk, vagy most próbálták ki magukat az osztálykapitányi hajó igénybevételével.
Hétfőn futottuk az F5-10 hajóosztály versenyét kilenc fővel, gyenge part felől fújó változó erejű és a parti műtárgyak és fák miatt változó irányú szélben. Ezen a napon, részben a szélcsendes időszakok és a korábbi befejezés miatt csak hat futamra került sor.
A háromnapos verseny végén a díjakat a verseny névadójának Tót Istvánnak az özvegye Erzsi néni adta át a díjakat.
Az összetett értékelés első három helyezetjei
1. Garai György
2. Csóka László
3. Országh Tibor
 
 

További hírek